BRAWO!Szczepan pisze:Strzelam w kosmos: "życie jest podróżą".
[REBUS 99] - Rozwiązany
- jetboy
- Stowarzyszenie Zbudujmy.to
- Rok urodzenia: 1973
- Kontakt:
Re: [REBUS 99]
Przekombinowane i mylące. Ani kolor kwiatów, ani kształt nie sugerują róży. Rebus oceniam na 4/10. Brak podania kategori obniża ocenę do 2/10 ;)SERVATOR pisze:BRAWO!Szczepan pisze:Strzelam w kosmos: "życie jest podróżą".
To KLOCKI LEGO, można z nich zbudować WSZYSTKO!
Rebus nieoczywisty? Źle, bo przekombinowane.
Rebus ma być nieoczywisty. Trzeba czasem wysilić wyobraźnię. ;))
Najbardziej podobały mi się hasła: "Bez jaj", "Eggplant", "Kwiat życia" i "Bez życia". Dzięki za udział w zabawie. :)
A róże są różne. ;)

Rebus nieoczywisty? Źle, bo przekombinowane.
Rebus ma być nieoczywisty. Trzeba czasem wysilić wyobraźnię. ;))
Najbardziej podobały mi się hasła: "Bez jaj", "Eggplant", "Kwiat życia" i "Bez życia". Dzięki za udział w zabawie. :)
A róże są różne. ;)

- Szczepan
- Rok urodzenia: 1982
- Kontakt:
Wydaje mi się, że bez kolejnych przybliżeń byłoby to nie do odgadnięcia. Ale może to moje zdanie, bo ja w ogóle mam problem ze skojarzeniami Servatora. Jajko jako symbol życia? Nigdy bym nie wpadł, żeby iść tym tropem w rebusie. Za to "podróż" fajna.
- tybort
- Rok urodzenia: 1988
- Kontakt:
E tam, dobry, trudny rebus. Chociaż mógłby być lepszy gdybyś użył róż jako... róż :)
Co do róż, to gdyby bardziej były różami, to znowu rebus by został rozwiązany w minutę. Kwiatków innych nie miałem ale nawet jakbym miał, to dałbym np. żółte. Ta róża była specjalnie fioletowa żeby choć na chwilę odwrócić od niej uwagę.
A poza tym ostatnio rebusy wrzucam głównie ja. Ja też chętnie bym jakiś rebus zgadł a przynajmniej go skrytykował. ;))
A poza tym ostatnio rebusy wrzucam głównie ja. Ja też chętnie bym jakiś rebus zgadł a przynajmniej go skrytykował. ;))