Tak jak w zeszłym roku, miałem przyjemność odwiedzić wystawę Bricking Bavaria w Niemczech i wziąć udział w cyberpunkowym projekcie New Hashima. Zamiast jednej kostki, zdecydowałem się zabrać dwie. Jako że szerokość kostki jest ciut za duża na samolotowy bagaż podręczny, i tak musiałem zabrać dużą walizkę, więc równie dobrze mogłem spakować więcej klocków.
Moje kostki miały się znaleźć w części przemysłowej. Chciałem nawiązać do zeszłorocznej konstrukcji (baru Cyber Pretzel) poprzez elementy produkcji jedzenia w tym dystopijnym sklepie. Stąd precelkowy kontener i laboratorium, gdzie przy użyciu ciężkiej chemii hodowane są owoce i warzywa. Z polskich akcentów mamy paczkomat i szyld Żabki, jest też reklama Aldi i firma Frutex.
Są też światełka, ale niezbyt dobrze widać je na zdjęciu. Musicie uwierzyć, że w rzeczywistości jest ciut lepiej. ;)
Więcej zdjęć w albumie: https://www.flickr.com/photos/toltomeja ... 322898488/
Fabryka Jadalnego Jedzenia - New Hashima 2024
-
- Stowarzyszenie Zbudujmy.to
- Rok urodzenia: 1996
- Kontakt:
Re: Fabryka Jadalnego Jedzenia - New Hashima 2024
Kompletnie wykastrowane ze światłocienia te zdjęcia (dwa pierwsze oczywiście), przez co ciężko się ogląda. Poszczególne elementy zlewają się ze sobą. Na żywo na pewno znacznie lepiej to wygląda. Szkoda, że nikomu nie będzie dane zobaczyć ...
Sama praca super, dobrze się sprawdza ten motyw przewodni w postaci figury sześcioboku. Ładnie też jest zaimplementowany dzięki serkom. Bajzel jest, trochę brakuje jakichś zacieków pod daszkami i innymi wystającymi elementami.
Sama praca super, dobrze się sprawdza ten motyw przewodni w postaci figury sześcioboku. Ładnie też jest zaimplementowany dzięki serkom. Bajzel jest, trochę brakuje jakichś zacieków pod daszkami i innymi wystającymi elementami.
- Toltomeja
- Rok urodzenia: 1995
- Kontakt:
Może coś jest w tym braku światłocienia... Duża ilość szarego w budowli, (plus szare tło) też nie pomaga. Dzięki, dodam to do mentalnej listy "pamiętać na przyszłość", zobaczymy jak mi to wyjdzie.
Kostki było dane zobaczyć na wystawie, ale teraz rzeczywiście już ich nie ma.
- Jaskier
- Zarząd Stowarzyszenia
- Rok urodzenia: 1995
- Kontakt:
Ladne, szkoda, że od razu poszlo do piachu. :(
- glaz_pimpur
- Rok urodzenia: 1975
- Kontakt:
Postawiłbyś w NoName City i też by pasowało:)
Widzę, że też zrobiłeś deskolotkę.
Widzę, że też zrobiłeś deskolotkę.
Duplo Users Poland Assosiation