Młodzieżowe Mistrzostwa w Trójboju Budowlanym - Runda II
Młodzieżowe Mistrzostwa w Trójboju Budowlanym - Runda II
Czas na zbudowanie i zgłoszenie prac:
23 kwietnia - 6 maja
Temat rundy:
Zbuduj robota nawiązującego do jednej z podserii Space.
Zadanie w tej rundzie polega na zbudowaniu robota (lub mecha), który swoimi kolorami, kształtem oraz funkcją nawiązywać będzie do jednej z podserii Space. Zaliczymy wszystkie serie, które miały w sobie elementy futurystyczne, więc Rock Riders, Aquanauts etc. również wchodzą w grę.
Możecie zbudować policyjną jednostkę w barwach Space Police, górniczego mecha Power Miners, podwodny skafander z Atlantis - co tylko przyjdzie Wam do głowy.
Pilot nie jest wymagany, może to być autonomiczny robot.
Wymogiem są jednak dwie nogi (nie może lewitować, jeździć na kołach lub gąsienicach albo chodzić na czterech nogach).
W rundzie drugiej można wziąć udział, nawet jeśli nie wzięło się udziału w rundzie pierwszej.
Zgłoszenia należy dokonywać w tym wątku poprzez dodanie wpisu ze zdjęciem, tytułem pracy i linkiem do wątku na forum, w którym zaprezentowano pracę.
23 kwietnia - 6 maja
Temat rundy:
Zbuduj robota nawiązującego do jednej z podserii Space.
Zadanie w tej rundzie polega na zbudowaniu robota (lub mecha), który swoimi kolorami, kształtem oraz funkcją nawiązywać będzie do jednej z podserii Space. Zaliczymy wszystkie serie, które miały w sobie elementy futurystyczne, więc Rock Riders, Aquanauts etc. również wchodzą w grę.
Możecie zbudować policyjną jednostkę w barwach Space Police, górniczego mecha Power Miners, podwodny skafander z Atlantis - co tylko przyjdzie Wam do głowy.
Pilot nie jest wymagany, może to być autonomiczny robot.
Wymogiem są jednak dwie nogi (nie może lewitować, jeździć na kołach lub gąsienicach albo chodzić na czterech nogach).
W rundzie drugiej można wziąć udział, nawet jeśli nie wzięło się udziału w rundzie pierwszej.
Zgłoszenia należy dokonywać w tym wątku poprzez dodanie wpisu ze zdjęciem, tytułem pracy i linkiem do wątku na forum, w którym zaprezentowano pracę.
- MOCarny
- Stowarzyszenie Zbudujmy.to
- Rok urodzenia: 2006
Re: Młodzieżowe Mistrzostwa w Trójboju Budowlanym - Runda II
Space Police Mech - półautonomiczna jednostka patrolująco-transportowa.

Wątek na forum: viewtopic.php?t=12675

Wątek na forum: viewtopic.php?t=12675
Kamil "MOCarny" Banasik
- Pichu's bricks
- Rok urodzenia: 2008
Górniczy mech z Power Miners
Przesyłam moją pracę konkursową. Przedstawia ona górniczego mecha wydobywającego cenne kryształy.
Link do zgłoszenia na forum: viewtopic.php?t=12678
Link do zgłoszenia na forum: viewtopic.php?t=12678
Ostatnio zmieniony 04 maja 2024 22:14 przez Pichu's bricks, łącznie zmieniany 2 razy.
Oto moja praca na kolejny etap Młodzieżowych Mistrzostw w Trójboju Budowlanym.
Zbudowałem mecha z serii Galaxy Squad.
zd1 by flip nazwisko, on Flickr
zd2 by flip nazwisko, on Flickr
viewtopic.php?p=210200#p210200
Zbudowałem mecha z serii Galaxy Squad.
zd1 by flip nazwisko, on Flickr
zd2 by flip nazwisko, on Flickrviewtopic.php?p=210200#p210200
Przedstawiam pracę mojego 10-letniego syna - Przemka (posługuje się pseudonimem "Żywa Żywica"). Przedstawia ona mecha M-Tronu o nazwie Aero - maszynę poszukiwawczo-górniczą, wydobywającą na obcych planetach minerały. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się złoża Tyberium - ultrarzadkiej rudy, wykorzystywanej jako paliwo lub jako materiał do produkcji materiałów wybuchowych.
Z uwagi na duże niebezpieczeństwo w eksplorowaniu złóż (w szczególności ze strony żołnierzy Blacktron lub Spyrius), maszyna jest silnie opancerzona. Dodatkowo, umieszczone z tyłu niewielkie silniczki manewrowe oraz ruchome skrzydła umożliwiają szybkie przemieszczanie się - w górę lub przed siebie.
Sterowanie Aero wymaga dużego skupienia, dlatego też kierować mogą nią tylko najlepiej wyszkoleni operatorzy.
Umieszczony na tyłach duży dysk to niezwykle silny laser górniczy, który aktywuje się w przypadku wykrycia cennych minerałów.
Konstrukcja jest dosyć prosta - narodziła się z pomysłu, by wykorzystać czerwoną część od wywrotki jako kadłub czegoś z frakcji M-Tron. Początkowo miał być to statek - następnie dodane zostały nogi, potem dwa duże koła z tyłu, a na końcu duży talerz w kolorze trans-neon-green z serii Lego Friends.
Link do wątku: viewtopic.php?t=12686
Z uwagi na duże niebezpieczeństwo w eksplorowaniu złóż (w szczególności ze strony żołnierzy Blacktron lub Spyrius), maszyna jest silnie opancerzona. Dodatkowo, umieszczone z tyłu niewielkie silniczki manewrowe oraz ruchome skrzydła umożliwiają szybkie przemieszczanie się - w górę lub przed siebie.
Sterowanie Aero wymaga dużego skupienia, dlatego też kierować mogą nią tylko najlepiej wyszkoleni operatorzy.
Umieszczony na tyłach duży dysk to niezwykle silny laser górniczy, który aktywuje się w przypadku wykrycia cennych minerałów.
Konstrukcja jest dosyć prosta - narodziła się z pomysłu, by wykorzystać czerwoną część od wywrotki jako kadłub czegoś z frakcji M-Tron. Początkowo miał być to statek - następnie dodane zostały nogi, potem dwa duże koła z tyłu, a na końcu duży talerz w kolorze trans-neon-green z serii Lego Friends.
Link do wątku: viewtopic.php?t=12686
Ostatnio zmieniony 07 maja 2024 14:23 przez CoVert, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jakub.arts
- Stowarzyszenie Zbudujmy.to
- Rok urodzenia: 2009
Cześć. W drugim etapie postanowiłem zbudować mecha inspirowanego serią Classic Space (1979 - 1987). Zestawy możemy kojarzyć głównie ze względu na ikoniczne figurki - kosmonauci ubrani w jednokolorowy kombinezon i z identycznym uśmiechem na ustach
Lego Classic Space Mech by Jakub Kozina, on Flickr
viewtopic.php?t=12682
Lego Classic Space Mech by Jakub Kozina, on Flickrviewtopic.php?t=12682