An Unexpected Meeting (7) by Halhi141, on FlickrPytam, bo na zdjęciach wygląda, że nie ma żadnych zabezpieczeń, jakby trzymało się bez problemów, a ja od 2 tygodni kombinuję taki dach i moim zdaniem, nawet w zbudowanej ramce, jest bardzo kruchy i jak się rozsypie, to odbudowanie będzie trwało wieczność i będzie wymagać mega cierpliwości.
Próbuję z ramką, która by to utrzymała w całości, ale jakoś nie mam przekonania, bo cały czas tu jest pewien luz i w każdej chwili te piny mogą się wygiąć "do środka" i całość się posypie.
I się zastanawiam, czy to faktycznie tak jest, czy to ja nie widzę jakiegoś rozwiązania na trwałość takiego dachu. Na pewno nie działa "wciśnij mocniej" - tu są za duże luzy. Jak to się trzyma na jego zdjęciu - nie mam pojęcia - to samo zbudowane u mnie - po prostu się rozlatuje, nie da się bez czegoś co by podtrzymywało od spodu i to zamocowanego na czymś innym niż piny.
Tak wygląda w mojej ramce. Podpowiem, ze już się zastanawiam nad zbudowaniem bardziej po technicowemu z liftarmami zamiast plate/brick i barami co jakiś czas, ale to całkiem inaczej wyjdzie.