SM42 PKP Cargo

Awatar użytkownika
Mateusz92
Stowarzyszenie Zbudujmy.to
Rok urodzenia: 1992
Kontakt:

Re: SM42 PKP Cargo

Post autor: Mateusz92 »

Jeszcze raz dzięki za pozytywny odbiór. Cieszę, że się podoba. :)
pit pisze: Może ich już dużo zbudowano, ale pewnie jest tak, że każdy kolejarz chce mieć swoją.
Jest to najpopularniejszy spalinowóz w Polsce (wyprodukowano ponad 1800 sztuk dla PKP i przemysłu) przez co ta lokomotywa zdominowała swoją kategorię i ciężko znaleźć maszynę o podobnych parametrach, i jeszcze użytkowaną przez PKP.
meler pisze:Bardzo fajny model. Uwagami dzieliłem się wcześniej, świetnie, że udało Ci się wszystko złożyć i obfotografować. (ja nadal czekam na naklejki do swojej SM42). Gratki.
Z tym pogrubieniem ostoi to cały czas się jeszcze zastanawiam, a naklejki też muszę poprawić bo te co są obecnie to drugi komplet z SM03 i o ile logo wielkością w miarę pasowało (mogłoby być ciut większe) to nr boczny to zlepek pojedynczych cyferek (oj ciężko to było wyklejać, szczególnie jedynki).
Awatar użytkownika
Thietmaier
Rok urodzenia: 1996
Kontakt:

Post autor: Thietmaier »

Jest super. Bardzo ładnie Ci wyszła, czysto zbudowana, szmatka jest fajnym detalem. Ale że Ci jeszcze to malowanie nie zbrzydło, to jestem w szoku :D
Kontakt:

Thietmaier pisze:Jest super. Bardzo ładnie Ci wyszła, czysto zbudowana, szmatka jest fajnym detalem. Ale że Ci jeszcze to malowanie nie zbrzydło, to jestem w szoku :D
Dzięki. Co do kolorów to jeszcze mam ochotę w nich trochę podłubać. Chciałem zrobić drugą ST44 w barwach PKP Cargo, ale im dłużej o tym myślę tym bardziej przychodzi mi myśl "po co mi drugi Gagarin". Na pewno coś jeszcze w moim taborze się pojawi w kolorystyce niebieski z limonką, na pewno z dwoma kabinami i na pewno z okrągłymi światłami. Kusi mnie ET41 lub ET42, ale realizacja któreś z nich to raczej przyszły rok.
Awatar użytkownika
zago
Rok urodzenia: 2008
Kontakt:

Post autor: zago »

Cześć!
Jestem tu nowy i mam takie pytanie a mianowicie z jakich elementów są zrobione te dolne światła?
Szukałem w wielu miejscach i nie mogłem znaleźć. Jakby ktoś mógłby mi podpowiedzieć byłbym wdzięczny.

https://linktr.ee/Zago_bricks
Awatar użytkownika
Mateusz92
Kontakt:

zago pisze:Cześć!
Jestem tu nowy i mam takie pytanie a mianowicie z jakich elementów są zrobione te dolne światła?
Szukałem w wielu miejscach i nie mogłem znaleźć. Jakby ktoś mógłby mi podpowiedzieć byłbym wdzięczny.
Światła z przodu są zrobione z garnków: https://www.bricklink.com/v2/catalog/ca ... %5D#T=S&O=" target="_blank{%22iconly%22:0}
Awatar użytkownika
zago
Kontakt:

Post autor: zago »

Wielkie dzięki!

https://linktr.ee/Zago_bricks
PrimeGS
Rok urodzenia: 1985

Post autor: PrimeGS »

Witam tez jestem laikiem ,,, a pozostale elementy ? ogolnie to jakas seria czesci żeby złożyć czy poprostu ze wszystkiego dostępnego ?
Awatar użytkownika
Agro_mocs

Post autor: Agro_mocs »

Jak pan zrobił naklejki? Mam też własny tabor i nie wiem do jakiej drukarni pójść aby mi wydrukowali naklejki :P
ODPOWIEDZ