Kontynuacja "linii" Breaking Bad.
a1 insta by Jakub Marcisz, on Flickr
To już czwarty samochód z Breaking Bad + Better Call Saul - na końcu postu fotki, niestety bez Wagoneera, bo fizycznie mam go zbudowanego zielonego, a w serialu był dark red.
Monte Carlo niestety musiał być czerwony (znowu), jeśli miał to być samochód Jesse'go Pinkmana z Breaking Bad, a takie było założenie. Dodałem jakieś gadżety z serialu - wydrukowałem tablicę rejestracyjną, figurka Marii na desce rozdzielczej, kostki pod lusterkiem (musiały być większe, niż Lego zrobiło w Camaro), pięść za tylną szybą + symboliczny panel sterowania zawieszeniem low-ridera. Nie, auto się nie buja, nie ma żadnego zawieszenia (jak zwykle).
Jakiś ukryty dark age przechodzę - ukryty, bo dalej buduję, ale nie mam już takiego zapału, nie sprawia mi to już takiej frajdy.. Bardziej czuję się w obowiązku coś z siebie wypluć raz na jakiś czas. Dziwne..
Trochę też tak jest, że teraz zbudowanie czegoś "na poziomie" kosztuje mnie nieporównywalnie mniej energii niż kiedyś. Więc szkoda mi przestać, nawet jeśli nie będzie to nic odkrywczego. Tylko.. nie chce mi się, trochę się zmuszam ;)
Jakby ktoś się zastanawiał, to z rebrickable (nadal) mam symboliczne dochody, więc nie robię tego dla pieniędzy ;P
Ten model jest wg mnie dość przeciętny, podoba mi się jednak tylna klapa - to złamanie jak w oryginale. Niestety nie udało mi się zrobić srebrnych obwódek tylnych świateł.
REBRICKABLE
FLICKR
jesse5 by Jakub Marcisz, on Flickr
jesse2 by Jakub Marcisz, on Flickr
inter3 by Jakub Marcisz, on Flickr
A4 by Jakub Marcisz, on Flickr
A5 by Jakub Marcisz, on Flickr
a6 by Jakub Marcisz, on Flickr
a7 by Jakub Marcisz, on Flickr
a8 by Jakub Marcisz, on Flickr
a9 by Jakub Marcisz, on Flickr
a15 by Jakub Marcisz, on Flickr