Warhammer - Jadeitowy smok

Awatar użytkownika
Jaskier
Zarząd Stowarzyszenia
Rok urodzenia: 1995
Kontakt:

Warhammer - Jadeitowy smok

Post autor: Jaskier »

Mój najnowszy projekt ze świata Warhammera - Jadeitowy smok.
Praca inspirowana jest jednostką z armii Cathay (jest to podrasowana magią i smokami warhammerowa wersja Chin).

Obrazek

W świecie Warhammera prowincje Cathay rządzone są przez potomstwo Cesarza Niebiańskiego Smoka. Tamtejsze smoki potrafią przybierać ludzką formę i tak też jest w przypadku Yuan Bo - Jadeitowego Smoka.

Obrazek

Obrazek

Jako że lubię sobie utrudniać życie, to postanowiłem zbudować również scenerię - lewitujące skały. Jako że nie lubię oszukiwaństwa podczas edycji zdjęć i staram się używać jak najmniej podpórek, to wyspy w całości wsparte są na wodospadach. Całość zbudowana jest w taki sposób, by dało się ją rozmontować, przetransportować i przywieźć na wystawę. ;)
Awatar użytkownika
Yeti
Rok urodzenia: 2009

Re: Warhammer - Jadeitowy smok

Post autor: Yeti »

Bardzo ładna praca, podobają mi się zawsze te żywe barwy w twoich MOCach. Sam smok wygląda super, skręt tułowia wygląda naturalnie. Mnie osobiście kojarzy się on ze smokiem z uniwersum Dragon Balla. Wysepki z tymi całymi wodospadami wyglądają po prostu przepięknie, ale mam mieszane uczucia co do drzewka. Jakoś tak za bardzo widać ten technicowy element, a liści jest zdecydowanie mało. Nie zmienia to jednak faktu, że całokształt konstrukcji nie odbiega jakością od innych twoich prac, co znaczy, że jest cudownie. Brawo!
,,Jeszcze raz, bo żem się zapatrzył w ekran''
Klemens Murańka
Awatar użytkownika
Jaskier
Zarząd Stowarzyszenia
Kontakt:

Dzięki! ;)
Cieszę się, że się podoba.
Drzewko faktycznie jest najmniej trafionym elementem, pomyślę, że chce mi się to przerabiać i zamienić je na kolejne bambusy. ;)
Awatar użytkownika
Toltomeja
Stowarzyszenie Zbudujmy.to
Kontakt:

Post autor: Toltomeja »

Genialna konstrukcja. Jedna z tych prac, na temat których nie umiem powiedzieć zbyt wiele, bo po prostu podoba mi się wszystko.
Wspomnę tylko o jednej rzeczy: szanuję, że na zdjęciu są widoczne przezroczyste elementy konstrukcyjne, a równocześnie nie rzucają się w oczy. Znam sporo klockowych twórców, którzy poszliby na łatwiznę i wycięli niewygodne fragmenty w programie graficznym, tym samym poświęcając wiarygodność pracy. A tutaj widać, że włożyłeś wysiłek w wymyślenie tego tak, żeby wszystko się trzymało. Elegancko, po inżyniersku.
Awatar użytkownika
Jaskier
Zarząd Stowarzyszenia
Kontakt:

Toltomeja pisze: 10 sie 2024 10:53 Elegancko, po inżyniersku.
*Po inżyniersku, a elegancko. :P
Nie lubię uciekania się do szachrajstwa w postaci modyfikacji zdjęcia w celu zakrywania mocowania bądź wsparcia modelu. Poza tym, nie umiałbym tego dobrze zrobić. :D
ODPOWIEDZ