Drzewo na skale
Drzewo na skale
W ramach moich eksperymentów z lataniem klocków, oprócz Twierdzy Bakłabych, powstała ta oto miniaturka. Stoi już chyba z pół roku, ale wreszcie zrobiłem jej zdjęcie:
Szklana kopuła, która zabezpiecza drzewo przed odfrunięciem w siną dal, to HÄRLIGA z IKEI. Nie jestem pierwszym który łączy ją z klockami, nawet w Polsce kojarzę taką pracę, tylko nie mogę sobie przypomnieć autora.
Sama skała lata dzięki magnesom neodymowym - 9 w skale, 16 czy coś koło tego w podstawie. To jest blisko granicy udźwigu tego rozwiązania. Zamek który chciałem tam pierwotnie umieścić szybko okazał się za ciężki.
No i to chyba na tyle - MOC jaki jest każdy widzi.
Szklana kopuła, która zabezpiecza drzewo przed odfrunięciem w siną dal, to HÄRLIGA z IKEI. Nie jestem pierwszym który łączy ją z klockami, nawet w Polsce kojarzę taką pracę, tylko nie mogę sobie przypomnieć autora.
Sama skała lata dzięki magnesom neodymowym - 9 w skale, 16 czy coś koło tego w podstawie. To jest blisko granicy udźwigu tego rozwiązania. Zamek który chciałem tam pierwotnie umieścić szybko okazał się za ciężki.
No i to chyba na tyle - MOC jaki jest każdy widzi.
- Toltomeja
- Stowarzyszenie Zbudujmy.to
- Rok urodzenia: 1995
- Kontakt:
Re: Drzewo na skale
Najpierw podejrzewałem, że drzewo wisi jakoś na korzeniach, siłą tarcia, ale magnesy to bardziej sensowne rozwiązanie. Bardzo ciekawy pomysł, część klockowa ładnie łączy się z drewnianą podstawą.
- Jaskier
- Zarząd Stowarzyszenia
- Kontakt:
Super!
Eksperymenty z magnesami to coś, co mnie niezmiennie od jakiegoś czasu kusi, fajnie, że przecierasz szlaki. :P
Klosz wdzięcznie się prezentuje, na naszym podwórku wcześniej wykorzystał go Zapalski.
Eksperymenty z magnesami to coś, co mnie niezmiennie od jakiegoś czasu kusi, fajnie, że przecierasz szlaki. :P
Klosz wdzięcznie się prezentuje, na naszym podwórku wcześniej wykorzystał go Zapalski.
Taki mocek idealnie by do salonu pasował.
https://linktr.ee/Zago_bricks
- Jaskier
- Zarząd Stowarzyszenia
- Kontakt:
Jakie magnesy wstawiłeś do środka?
Masz jakiś link do tego, co kupiłeś? Też się planuję pobawić magnesami i zastanawiam się, co kupić.
Masz jakiś link do tego, co kupiłeś? Też się planuję pobawić magnesami i zastanawiam się, co kupić.
Kupowałem blisko dekadę temu, więc ciężko ustalić co to dokładnie było, ale na pewno neodymowe. Takie małe walce o długości 5mm i średnicy 2mm.
- Jaskier
- Zarząd Stowarzyszenia
- Kontakt:
Same wymiary mi wystarczą jako punkt odniesienia. ;)
Dzięki!
Dzięki!