Polityka prywatności

Regulamin, zasady panujące na forum oraz komunikaty administracyjne
Moderator forum Zbudujmy.to
Posty: 4
Dołączył(a): 13 cze 2013 13:25
Rok urodzenia: 0

Polityka prywatności

Postprzez Zespół Moderatorów » 31 lip 2018 17:47

Drodzy użytkownicy, poniżej znajdziecie naszą politykę prywatności.
Kilka najważniejszych zasad:
- adresów email podawanych podczas zakładania konta w Serwisie nie wykorzystujemy do wysyłania spamu. Wysyłane są tylko powiadomienia z forum. W ustawieniach konta możesz wyłączyć wysyłanie powiadomień na swój adres email.
- żadnych danych osobowych podanych przez użytkowników Serwisu nie przekazujemy innym podmiotom, ani tym bardziej nie sprzedajemy. Wyjątkiem są dane osobowe wystawców podczas wystaw organizowanych przez Stowarzyszenie "Zbudujmy to!", które są przekazywane podmiotom z którymi Stowarzyszenie współorganizuje wystawy. Dane te są przekazywane w celu zabezpieczenia praw wystawców (np. praw autorskich do wystawianych modeli). Zgodę na takie przekazanie danych i tak wystawcy składają osobno.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

§ 1. [Postanowienia ogólne]
1. Niniejszy dokument określa Politykę Prywatności Serwisu Miłośników Klocków LEGO prowadzonego przez Stowarzyszenie "Zbudujmy to!", która w szczególności obejmuje regulacje dotyczące ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa innych danych wprowadzonych do Serwisu przez Użytkownika.
2. Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

§ 2. [Definicje]
1. Terminy użyte w niniejszym dokumencie oznaczają:
a) Administrator – Stowarzyszenie "Zbudujmy to!"
b) Serwis – strona oraz forum internetowe zbudujmy.to dostępne poprzez sieć internet z domeny http://www.zbudujmy.to
c) Strona internetowa – strona internetowa pod adresem http://www.zbudujmy.to oraz wszelkie jej podstrony.
d) Strony – Administrator i Użytkownik.
e) Użytkownik – osoba fizyczna, która poprzez zarejestrowanie na forum w sposób wskazany w Regulaminie, posiada aktywne konto Użytkownika.

§ 3. [Ochrona danych osobowych]
1. Stowarzyszenie „Zbudujmy To!” jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
2. Korzystanie z Serwisu wiąże się z koniecznością podania przez Użytkownika swoich własnych danych osobowych.
Administrator pozyskuje i przetwarza następujące dane osobowe:
- imię i nazwisko (jeśli zostało podane)
- miasto zamieszkania (jeśli zostało podane)
- rok urodzenia
- adres poczty elektronicznej
- adresy IP z których użytkownik się loguje
3. Powyższe dane osobowe będą przechowywane przez okres do czasu dezaktywacji konta Użytkownika.
4. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników Serwisu w celu świadczenia usługi poprzez Serwis.
5. Administrator przetwarza dane osobowe członków Stowarzyszenia "Zbudujmy to!" w celach związanych z prowadzaniem działalności Stowarzyszenia określonej w Statucie oraz w Ustawie Prawo o Stowarzyszeniach z dn. 7 kwietnia 1989 r. z późn. zmianami.
6. Administrator przetwarza dane osobowe wystawców na wystawach organizowanych przez Stowarzyszenie "Zbudujmy to!" w celu zabezpieczenia praw tych wystawców.

§4. [Uprawnienia Użytkownika]
1. W przypadku zmiany danych osobowych, Użytkownik powinien uaktualnić je na Profilu użytkownika.
2. Użytkownikowi przysługuje prawo żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
3. Użytkownikowi przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak wyrażenia zgody na przetwarzanie danych uniemożliwia korzystanie z Serwisu.
5. Administrator może odmówić usunięcia danych osobowych Użytkownika, jeżeli zachowanie danych osobowych jest konieczne ze względu na obowiązek nałożony na Administratora przez przepisy prawa.

§5 [Techniczna ochrona danych]
1. Administrator zobowiązuje się do przechowywania kopii bezpieczeństwa zawierających dane osobowe Użytkownika.
2. Administrator przeprowadza czynności związane z przetwarzaniem danych osobowych z poszanowaniem wszystkich wymogów prawnych i technicznych nałożonych na niego przez przepisy dotyczące ochrony danych osobowych.

§6 [Polityka cookies]
1. Dla wygody Użytkowników Serwis używa plików cookies m.in. w celu dostosowania serwisu do potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.
2. W ramach Serwisu stosowane są dwa typy plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
3. W Serwisie możemy wykorzystywać następujące rodzaje plików Cookies:
a) „niezbędne” - umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. wykorzystywane przy obsłudze autoryzacji użytkowników;
b) "zabezpieczające" - służą do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie korzystania z usług Serwisu;
c) „wydajnościowe” - umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisu;
d) „funkcjonalne” - umożliwiają zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu Serwisu itp.;
e) „reklamowe” - umożliwiają dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
f) “integracyjne” - związane są z wykorzystywanymi w Serwisie usługami firm trzecich, np. Google Analytics.
4. Serwisy obce, których materiały przedstawiamy, mogą także używać cookies, które umożliwiają logowanie się, oraz służą dostarczaniu reklam odpowiadających upodobaniom i zachowaniom użytkownika.
5. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

§ 7 [Kontakt]
1. Użytkownik może w dowolnym czasie skontaktować się z Administratorem danych osobowych w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób Administrator wykorzystuje lub zamierza wykorzystywać jego dane osobowe.
2. Użytkownik może również zwrócić się do Administratora z prośbą o usunięcie jego danych osobowych w całości lub w określonej części.
3. Z Administratorem można skontaktować się wysyłając wiadomość na adres e-mail: zarzad@zbudujmy.to

Powrót do Administracyjne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość